HU
 

TÁMOGATÁSOK

Új elnyert pályázatok:

1. HIPA -Külügygazdasági és Külügyminisztérium által, a közép- és nagyvállalatok számára meghirdetett Versenyképesség-növelő támogatási programban részesül

Hungarian Investment Promotion Agency

2. Társaságunk a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020-1.1.2-PIACI KFI konstrukcióján a „Vezeték nélküli elektromos jármű (EV) töltő rendszer „after market” célú fejlesztése” elnevezésű projektjével támogatásban részesül.

Sajtóközlemény - 2024.01.04.

Befejeződött az ELEKTRO-SOL GLOBAL Energetikai és Szolgáltató Zrt. „Vezeték nélküli elektromos jármű (EV) töltő rendszer „after market” célú fejlesztése” című pályázata.

Az ELEKTRO-SOL GLOBAL Energetikai és Szolgáltató Zrt. sikerrel pályázott Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020-1.1.2-PIACI KFI konstrukcióján a „Vezeték nélküli elektromos jármű (EV) töltő rendszer „after market” célú fejlesztése” elnevezésű projektjével. A projekt keretében egy olyan új innovatív vezeték nélküli töltési technológiát hoztunk létre, amely alkalmas elektromos autók és egyéb elektromos járművek töltésére.Ehhez terveztünk egy telepíthető adó egységet, melyben egy robot az optimális pozicióba vezérli az adó antennáit, így kis veszteségű töltést hoz létre. A vevő rész a legtöbb elektromos járműre utólag is felszerelhető, mely fogadja a töltést és eltárolja a járművek akkumulátoraiba. A rendszer szoftveres vezérlése biztosítja és kontrollálja az optimális töltési paramétereket.A projekt célja egy olyan vezeték nélküli energiaátviteli technológiát és rendszert használó töltőrendszer kifejlesztése volt, amely olyan elektromos autók, targoncák és más elektromos vagy hibrid járművek esetében használható, amelyek saját elektromos áramforrásukkal és motorjukkal működnek. Az akkumulátortöltési technológia alkalmazása egyre nagyobb teret hódít az ipari folyamatok automatizálásában, ideértve az elektromos járművek akkumulátorainak töltési folyamatait is. Az ilyen töltők gyártói erre a célra speciális töltőcsaládokat fejlesztettek ki, amelyek megfelelő védelemmel rendelkeznek, és képesek ellenállni az adott technológiára jellemző környezeti feltételeknek. A projekt fontos jellemzője azonban, hogy a rendszer otthoni töltőként is működhet. További újdonság, hogy a töltő adó része nem a jármű alatt helyezkedik el (aszfalton vagy aszfaltban), hanem a jármű felett, ezzel csökkentve annak lehetőségét, hogy egy fém tárgy vagy állat kerüljön az adó és a vevő közé. Így az adó és a vevő közötti energiaátvitel esetén kisebb veszteségek érhetőek el, és megbízhatóbb lehet a folyamat, emellett a jármű melegedése is minimalizálható. A projekt egyik fő célja a vezeték nélüli töltőegység fejlesztése. Az általunk kifejleszteni tervezett vevőegység korlátozott módosításokkal bármilyen járműtípusra felszerelhető, így korábbi modellekkel is használható. A projekt megvalósítása 2021. január 1.-től 2023.12.31.-ig tartott.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00166 számú projekt a Kulturális és Innovációs Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázati program finanszírozásában valósult meg.

Sajtóközlemény - 2021.01.04.

Támogatásban részesült az ELEKTRO-SOL GLOBAL Energetikai és Szolgáltató Zrt. „Vezeték nélküli elektromos jármű (EV) töltő rendszer „after market” célú fejlesztése” című pályázata.

Az ELEKTRO-SOL GLOBAL Energetikai és Szolgáltató Zrt. sikerrel pályázott Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020-1.1.2-PIACI KFI konstrukcióján a „Vezeték nélküli elektromos jármű (EV) töltő rendszer „after market” célú fejlesztése” elnevezésű projektjével. A projekt keretében egy olyan új innovatív vezeték nélküli töltési technológiát hozunk létre, amely alkalmas elektromos autók és egyéb elektromos járművek töltésére. Ehhez szükséges terveznünk egy vezeték nélküli töltőfejet és egy járműbe kerülő egységet, amely fogadja a töltést és eltárolja azt a jármű akkumulátoraiba. Továbbá a projekten belül egy olyan szoftveres vezérlést is kidolgozunk , amely biztosítja és kontrollálja az optimális töltési paramétereket ezzel is védve a jármű rendszereit. A projekt célja egy olyan vezeték nélküli energiaátviteli technológiát és rendszert használó töltőrendszer kifejlesztése, amely olyan elektromos autók, targoncák és más elektromos vagy hibrid járművek esetében használható, amelyek saját elektromos áramforrásukkal és motorjukkal működnek. Az akkumulátortöltési technológia alkalmazása egyre nagyobb teret hódít az ipari folyamatok automatizálásában, ideértve az elektromos járművek akkumulátorainak töltési folyamatait is. Az ilyen töltők gyártói erre a célra speciális töltőcsaládokat fejlesztettek ki, amelyek megfelelő védelemmel rendelkeznek, és képesek ellenállni az adott technológiára jellemző környezeti feltételeknek. A projekt fontos jellemzője azonban, hogy a rendszer otthoni töltőként is működhet. További újdonság, hogy a töltő adó része nem a jármű alatt helyezkedik el (aszfalton vagy aszfaltban), hanem a jármű felett, ezzel csökkentve annak lehetőségét, hogy egy fém tárgy vagy állat kerüljön az adó és a vevő közé. Így az adó és a vevő közötti energiaátvitel esetén kisebb veszteségek érhetőek el, és megbízhatóbb lehet a folyamat, emellett a jármű melegedése is minimalizálható. A projekt egyik fő célja a vezeték nélüli töltőegység fejlesztése. Az általunk kifejleszteni tervezett vevőegység korlátozott módosításokkal bármilyen járműtípusra felszerelhető, így korábbi modellekkel is használható. Ilyen megoldással rendelkező töltő jelenleg nem érhető el a piacon. A projektmegvalósítás kezdése 2021. január 1., várható befejezése 2023.12.31.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00166 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított 172 455 996 Ft támogatással, a Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázati program finanszírozásában valósul meg.